Bektaş Özbek Ak-El vakfı Kurucusu

AK-EL Vakfını Kurarak bir ilki başardı

Bektaş  Özbek  Akçadağ ve Elbistan  halkının bir arada olmasını sağlamak ve çağdaş bir toplumun beklentilerini yerine getirmek amacıyla  Ak-El Vakfının binasını yaptırıp vakfa çalışması için tahsis etmiştir. 6 yıllık başkanlığı döneminde tüm kurumsal organlarını oluşturarak başta eğitim ve öğretime destek amacıyla binlerce öğrenciye burs imkânı sağlamış,

Kadın komisyonu, Gençlik komisyonu, öğretmenler komisyonu, yönetimsel tüm birimleri, sağlık ünitesi ,restoran,cafe ,lokal  birimleri  ile  toplumu kendi  değerleri etrafında örgütlemeyi başarmıştır.

Ak-El vakfını kurarken tüm halktan büyük destek alan Bektaş Özbek;  vakıf çalışmalarının duyulması için doğru ve yanlışları halkla tartışarak onların fikir ve önerilerine önem vererek başarı elde etmiştir.

Bektaş Özbek’in  öngörüleri şu an vakfın vizyonunu oluşturmaktadır

“Akçadağ ve Elbistan halkı aynı dile ve aynı kültüre mensup olup geçmişi köklü aşiretlere dayanmaktadır. Bunun yani sıra Alhas, Sinemili ve Kürecik gibi başka aşiretler de vardır. Bu aşiretlerin geçmişlerinde artılar ve eksiler olmuştur ama insanlarımız öz benliğini kaybetmemişlerdir. Türkiye'nin her tarafına dağılmış hatta Avrupa'ya dek gitmişler, Almanya, Ingiltere, Hollanda ve Belçikaya dağılmışlardır. Yine de öz benliklerini korumuşlar ve değerlerinden hiçbir şey yitirmemiş toplumlar olarak kalmışlardır. Ben de buna dayanarak başarılı olacağıma inandığım için bu görevi aldım.”